9 juli 2012

"Projekt slänt" är startat! OMG!

Igår lördag så var vi på stan och gjorde lite ärenden. Vi köpte bl.a. nya örhängen på guldsmedsaffären till småtjejerna eftersom Ellie hade tappat ett örhänge, samt 2 kg smågodis! i den nya jättestora godisaffären på invigningen av ett nytt "köpcentra" här i stan. Barnen fick träffa Pippi som bjöd på guldpengar och ballonger, GB-clownen som bjöd på glass och en elefant som gav dem gosedjursnallar. Hoppade hoppborg för glatta livet gjorde de oxå...  Tilda meddelade senare på kvällen att det hade varit en jättebra lördag. :)




När vi kom hem från stan så började vi greja lite i trädgården. Hade bara tänkt att frisera till några stora marktäckande buskar som vi har i en stor slänt bakom carporten, men det slutade med att vi startade ett jätteprojekt då vi under buskarna hittade några fina stensättningar som vi tog fram. Dessa hade varit helt överväxta av buskarna förut, men nu röjde vi bort massor av grenar i marktäckarna och spolade rent stenarna. Bestämde oss för att försöka få till en större stensättning i hela nedre delen av slänten och göra lite snyggt där det tidigare har sett ut som hej kom och hjälp, har bara inte riktigt vetat vad vi skulle göra med det, men nu har vi i alla fall en liten plan... får se om vi kan realisera den inom en relativt snar framtid... Behöver få tag på mer sten. Mycket jobb blir det innan det blir klart!

Så här blev det när vi röjt undan marktäckaren:



Lördagskvällens middag bestod av färsk kokt kronärtskocka till förrätt samt stekt marulk med färskpotatis och en hummervitvinssås. Mumsigt värre! men det tyckte vi att vi förtjänat efter ett gott dagsverke i slänten.
 
Ellie, utsslagen hjältinna! Visst är de undebara när de sover!

När alla barn hade somnat så ringde Annika och Stefan och bjöd in oss på whiskey/likör. Vi tackade glatt ja, letade fram den gamla babywatchen och gick in till dem en liten stund. Trodde vi ja.... Kom hem kl 03:00!!! Jisses så sent! Mycket trevligt var det i alla fall!


Måste bara visa mina underbara rosor! :)
  Idag söndag tog vi oss sovmorgon... Lite sega efter gårdagen...
Men framåt lunchtid så fick vi rycka upp oss och ta tag i dagen. Jan har bl.a grävt ur gräsmattan för att få plats med en större sandlåda som han har byggt. Jag fortsatte med "projekt slänt". Jag har idag grävt upp en JÄ-LA massa sten som låg längs med hela nederändan av slänten mot gräsmattan och som blivit helt övertäckta med gräs. (det kanske ni kan se på bilderna) Om vi ska få det snyggt så måste vi göra om allt från början igen och ta bort alla dessa stenar, lägga marktäckande duk under och försöka få till en bra kant mot gräsmattan så att inte gräset växer in över stenen igen. Stenarna var helt inkapslade av gräs och gräsrötter så det var inte så lätt att gräva upp dem!  Jaaa som sagt det krävs MYCKET jobb innan det blir klart!!! Bara att gräva upp alla stenarna har tagit mig HELA eftermiddagen idag...  Hmm, vi får väl se hur mina händer, armar och rygg mår i morgon... än så länge känns det ganska bra, lite stel här och där kanske... Herregud, kommer väl att drömma om stenar i natt... ;)

Vid 18-tiden gav vi upp grävandet för idag, då hade solen tittat fram igen och vi var så varma och svettiga så vi beslöt oss för att åka och ta oss ett svalkande kvällsdopp i havet. Men iiii vad kallt det var idag!!! Hu! Inte alls så skönt som i torsdags när jag och barnen var och badade. Vi var i och för sig inte på samma strand idag, men ändå... Det blev bara ett snabbt dopp för mig och Jan, barnen var lite modigare, men inte ens de var så långrandiga i vattnet...! Sedan åkte vi hem och duschade och gjorde varma mackor med kantarellstuvning på. Satt ute på altanen och åt i kvällssolen och myste. Det blev en skön avslutning på söndagen! :) 

Sigrid spanar...

I morgon är planen om det blir fint väder att åka till en närliggande insjö och fiska och bada med barnen. Kan nog bli en mysig dag! :)




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar